Wil jij ons steunen?

Dat kan! Dankzij onze steungevers en partners genieten ouderen weer volop van cultuur. Je doorbreekt hun sociale isolement en eenzaamheid. Met jouw steun is Vier het Leven betaalbaar en toegankelijk voor alle deelnemers.

Vier het Leven is een initiatief zonder winstoogmerk. Door samen te werken met vrijwilligers en cultuurhuizen, reduceren wij de kosten. De deelnemers betalen enkel hun eigen kosten, van het ticket, de consumpties en een bijdrage voor parkeerkosten en de verzekering. Voor de overige kosten - van de vrijwilligerswerking en de backoffice - zoeken wij mensen en organisaties die ons financieel of op andere manieren willen steunen.

Welk bedrag wil je storten?

Hoe vaak wil je steunen?

Geef hier je e-mailadres in

Doe een gift

Wil je een gift doen? Je kan eenmalig, maandelijks of jaarlijks een bedrag overmaken naar Vier het Leven. Indien je op jaarbasis €40 of meer aan ons schenkt, krijg je van ons een fiscaal attest, zodat je de gift kunt aftrekken van jouw belastingen. De fiscale attesten worden uitgereikt door Cultuurvuur vzw, de initiatiefnemer van Vier het Leven.

Giften kunnen worden gestort op bankrekeningnr: IBAN: BE82 0018 6615 1068 (BIC: GEBABEBB) t.n.v. Vier het Leven

Vier het Leven in je testament

Je kan Vier het Leven ook opnemen in jouw testament. Bijvoorbeeld omdat je zelf hebt genoten van onze uitstappen en je ook andere ouderen wilt laten genieten van een mooie middag of avond uit. Het is een mooi gebaar waarmee je ook na je leven veel voor ouderen kunt betekenen. Voor kwetsbare ouderen stel je ons in staat om op een positieve manier iets te doen tegen eenzaamheid en sociaal isolement. Elk bedrag, groot of klein, is waardevol.

Je kan op drie manieren aan Vier het Leven nalaten:

  • Schenken aan Vier het Leven via een legaat: je laat een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed na aan Vier Het Leven. Je kan bijvoorbeeld jouw familie tot erfgenaam benoemen en daarnaast een bepaald bedrag als legaat schenken aan Vier het Leven.
  • Vier het Leven als erfgenaam: je benoemt Vier het Leven als een van jouw erfgenamen. Je bepaalt zelf hoe je de nalatenschap onder jouw erfgenamen verdeelt.
  • Vier het Leven als enig erfgenaam: jouw volledige nalatenschap gaat naar Vier het Leven.

Het opnemen van Vier het Leven in jouw testament regel je bij de notaris. Goed om te weten: Cultuurvuur vzw (de organisator van Vier het Leven) is als goed doel vrijgesteld van erfbelasting (voorheen successierecht genoemd). Gelden die aan ons worden nagelaten komen dus geheel ten goede aan Vier het Leven.

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Dan kunt je contact opnemen met Vier het Leven/Cultuurvuur vzw: 0472 57 36 79 of info@4hetleven.be

Over testamenten en schenkingen kan je ook informatie vinden op: https://www.notaris.be/erven-schenken

Word partner

Wil je als bedrijf je maatschappelijke betrokkenheid tonen? Dan zijn er verschillende manieren om Vier het Leven te steunen:

Allereerst natuurlijk door ons te sponsoren. Met jouw bijdrage steun je een breed gedragen maatschappelijk en generatie-overschrijdend project. Samen met Vier het Leven kan je meehelpen om het sociaal isolement van ouderen te doorbreken en hen te laten genieten van mooie uitstappen in gezelschap van andere ouderen.

Maar je kan ook een benefietactiviteit organiseren ten bate van Vier het Leven: een sponsorloop, een fietstocht, een festival of iets totaal anders? Jouw initiatief is meer dan welkom!

Jij kan ons ook steunen in natura: als non-profit organisatie met veel vrijwilligers hebben we vaak spullen nodig. We zijn dolblij met zaken als bijvoorbeeld catering voor onze vrijwilligersdagen, printpapier, laptops, printers, cadeaus voor vrijwilligers of anderszins.

En tot slot kan je jouw werknemers stimuleren om zich als vrijwilliger te engageren voor Vier het Leven in hun eigen gemeente (we zijn nu al actief in Gent, Brugge en Kortenberg-Steenokkerzeel, maar zullen het project vanaf 2022 uitrollen in heel Vlaanderen en Brussel). Tijdens een uitstap kunnen zij ervoor zorgen dat het onze gasten aan niets ontbreekt. Zij begeleiden de ouderen naar het theater en en genieten zo samen van de voorstelling.

Indien jij geïnteresseerd bent om ons project te steunen, dan kan je contact opnemen met Eric Gijssen, projectcoördinator 'Vier het Leven' bij Cultuurvuur vzw. En dan bespreken we samen jouw voorstel of de mogelijkheden van sponsoring: 0472 57 36 79 of info@4hetleven.be

Organiseer zelf een actie

Denk jij erover om Vier het Leven te steunen met een bijzondere actie? Een sponsorloop, een fietstocht, een festival of iets totaal anders? Jouw initiatief is meer dan welkom! Neem contact op met Vier het Leven op 0472 57 36 79 of via info@4hetleven.be. Fijn dat je meedoet!

Blijf op de hoogte

Nieuwe regio's of activiteiten, bijzondere voorstellingen, acties en nieuwsberichten... We sturen jou graag maandelijks onze nieuwsbrief.