Word gastvrouw of gastheer

Hou jij van theater, muziek, film en musea? En vind je het leuk om iets voor een ander te betekenen? Word vrijwilliger bij Vier het Leven! Het persoonlijk begeleiden van ouderen naar onze activiteiten is een hartverwarmende ervaring. Want samen uit is samen genieten.

Vier het Leven zoekt vrijwilligers in het bezit van een 5-deurs auto. Mensen die wellicht zelf al regelmatig naar het theater gaan en best een aantal mensen willen meenemen in hun wagen. Als gastvrouw of gastheer leid je het bezoek voor de deelnemers in goede banen, zodat zij zich nergens zorgen over hoeven te maken.

Wij regelen alle praktische zaken, zoals de reservering van de tickets en de indeling van de gasten en vrijwilligers. Wij bezorgen jou per uitstap alle praktische informatie over de activiteit, deelnemers, locatie en bereikbaarheid. Wij zorgen ook voor een goede omkadering, met interactieve vormingsdagen voor onze vrijwilligers.

Samen genieten

Als vrijwilliger kun jij gratis mee. Wij betalen jouw ticket en drankjes.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een afspraak voor een informeel kennismakingsgesprek:

contact: Eric Gijssen - coördinator van 'Vier het Leven': vrijwilligers@4hetleven.be of gsm: 0472 57 36 79

Wat verwachten wij van jou?

Als vrijwilliger begeleid je een kleine groep ouderen per keer. Je haalt hen met jouw eigen auto thuis op (2 à 3 deelnemers per auto) en brengt hen nadien ook weer thuis. Gedurende het uitstapje bied je de ondersteunende arm en warme gezelligheid die nodig zijn om samen te genieten van een heerlijke middag of avond.

Als gastvrouw of gastheer leid jij het bezoek voor de deelnemers in goede banen, zodat zij zich nergens zorgen over hoeven te maken: voor de ouderen zijn begeleiding, vervoer, entree en consumpties allemaal inbegrepen. De organisatie van 'Vier het Leven' neemt de kosten op zich van jouw entreebewijs en consumpties. Wij proberen bij de verschillende cultuurhuizen per drie deelnemende ouderen één gratis entreebewijs te krijgen voor de begeleidende vrijwilliger.

Voorafgaand aan de activiteit ontvang je van ons een overzichtelijk draaiboek met alle informatie die je nodig hebt, zoals:

 • korte info over de inhoud van de bezochte voorstelling of activiteit
 • adresgegevens en telefoonnummers van de deelnemers (zodat jij hen persoonlijk kan contacteren en een afspraak kan maken voor het vervoer)
 • informatie over parkeergelegenheid in de buurt van het theater, de bioscoop of het museum
 • informatie over de toegankelijkheid van de zaal en de foyer (waar zitten jullie in de zaal? waar zijn de toiletten? ...)
 • waar kan je met jouw groep een drankje drinken? (indien mogelijk reserveren wij vooraf een tafel in de foyer)
 • komen er nog andere groepen (deelnemers en vrijwilligers)?

Wij zoeken vrijwilligers met een warm hart voor ouderen én liefde voor cultuur. Ze vinden het oprecht leuk iets voor een ander te betekenen. Dat is het belangrijkste. Daarnaast hebben ze de volgende zaken gemeen:

 • flexibel inzetbaar
 • stressbestendig
 • representatief
 • handig met een computer (met name e-mail)
 • in bezit van een 5-deurs auto

Voor onze begeleiders hanteren wij geen maximale leeftijd: iedereen van 18 jaar of ouder is welkom.

Vier het Leven organiseert ook vormingssessies voor de (nieuwe) vrijwilligers, waarbij jullie elkaar ook kunnen ontmoeten. Deze vorming is gebaseerd op onze jarenlange ervaring met het begeleiden van ouderen. Zo word je goed voorbereid op jouw taken als begeleider.

Blijf op de hoogte

Nieuwe regio's of activiteiten, bijzondere voorstellingen, acties en nieuwsberichten... We sturen jou graag maandelijks onze nieuwsbrief.